Kun je wat laten zien van het werk dat je al gemaakt hebt? Tot nu toe begon ik dan zenuwachtig te zoeken op social media en Google-drive naar mijn mooiste werken. Wat ik zelf het mooiste vind dan he. Ook vroeg ik andere mensen om te kiezen welke illustraties ze het mooiste vonden. Ze kwamen dan niet met dezelfde als ik had gekozen. En dat vind ik wel grappig eigenlijk. Dit heeft mij doen besluiten om als aanvulling op mijn website een galerij te maken van de tekeningen die ik in al die jaren heb gemaakt. Deze illustratie en clipart galerij wordt steeds aangevuld met oude en nieuwe illustraties.

Toen ik begon met mijn bedrijf The bald guy maakte ik mijn schetsen op papier. Deze schetsen trok ik dan over met een fineliner. Tijdens het overtrekken maakte ik gebruik van een lichtbak. De lijntekening scande ik in gebruikte Adobe Illustrator om de tekening in te kleuren. Dat is al weer een tijd geleden. Nieuwsgierig welke illustratie technieken ik nu gebruik?

Schetsen op een tablet

Novak Djokovic Cartoon

Nu maak ik de schetsen op een tekentablet die ik dag en nacht bij me heb. Dit geeft mij de mogelijkheid wanneer ik een creatief moment ervaar ik ook gelijk kan gaan schetsen. De schetsen die ik maak, gebruik ik vaak zonder verder uit te werken. Vooral bij actuele onderwerpen is het fijn om snel iets aan te kunnen leveren. Het inkleuren van de schetsen geeft trouwens ook een heel leuk effect. Voor het inkleuren van de schetsen gebruik ik Procreate.

Illustraties maken in illustrator

Coaching room illustration and clipart

De andere illustratie stijl begint ook met schetsen maken. Echter nu importeer ik de schets in illustrator en trek de schets over met een brush. Op de volgende lagen kleur ik dan de tekening verder in. Als voorbeeld gebruik ik soms foto’s, maar vaak verzin ik zelf hoe het er uit moet komen te zien. Ik kan me voorstellen dat jij ook regelmatig ideeën hebt voor een illustratie die past bij jouw uitingen op social media, website of drukwerk. Ik kan ze voor je uitwerken.

ClipArt te koop op Etsy

Higher in Google search illustration and clipart

Naast de illustraties zoals hier boven maak ik clipart afbeeldingen. Deze clipart afbeeldingen worden onder andere gebruikt op social media en websites. De clipart afbeeldingen kunnen gedownload worden in mijn shop op Etsy. Deze illustraties zijn gemaakt in Illustrator en kunnen dus vergroot worden zonder kwaliteitsverlies. De techniek die ik gebruik om de clipart afbeeldingen te maken, gebruik ik ook voor mijn logo ontwerpen.

De illustraties in dit blog en nog veel meer zijn dus te zien op mijn galerij pagina. Heb ik je in dit blog op ideeën gebracht of heb je vragen over mijn werk? Neem dan contact met me op (ook voor een bakje koffie). Dat kan via de oranje contactknop hier onder.

Chat openen
Hallo 👋
Kan ik je helpen?