Bij het bepalen van de kleur van een logo is het belangrijk te kijken naar de identiteit van het bedrijf. Wat wil het bedrijf uitstralen? Het is eigenlijk net als met het uitzoeken van kleren. Wat wil je dat mensen zien als ze jou ontmoeten? Welke indruk van jezelf wil je aan ze meegeven? Ooit wel eens een boswachter gezien in een rood pak?

Logo-ontwerp kleur groen

Het is niet zo gek dat bijvoorbeeld tuincentra en bedrijven met gezonde producten of diensten de kleur groen gebruiken in hun logo. Groen staat voor duurzaam, gezondheid en natuur

Goede kleur voor een logo-oranje

De kleur van Nederland wordt gebruikt bij de sport en straalt jong en vrolijkheid uit. Goed te gebruiken als je bedrijf vernieuwend is en positiviteit wil uitstralen

Goede kleur voor een logo-paars

Prachtige kleur om te gebruiken voor een logo van een bedrijf dat luxe en of spiritualiteit wilt stralen. De paarse kleur die Milka gebruikt geven de chocolade repen een luxe uitstraling.

Goede kleur voor een logo-geel

Bij geel denkt men natuurlijk als eerste aan de zon en deze kleur staat daarom ook voor geluk. McDonalds en andere food ketens spelen daar goed op in met hun logo’s. Van lekker eten wordt je toch super gelukkig.

Goede kleur voor een logo-roze

De kleur roze heeft alles met vrouwelijkheid te maken. Niet gek dat roze een magneet is voor jonge vrouwen. Zijn jonge vrouwen de doelgroep van jouw product of dienst? Maak dan gebruik van deze zoet lieve kleur in je bedrijfslogo.

Goede kleur voor een logo-grijs

De professionele logo maker gebruikt zwart om een logo te ontwerpen. Naast de gekleurde versie van een logo wordt er ook een witte en een zwarte versie meegeleverd. Een zwart logo komt solide en praktisch over.

Goede kleur voor een logo-rood

Energie en kracht dat laat je zien als je bedrijf een rood logo gebruikt. Met rood in je logo weet je zeker dat je opvalt. Rood is de meest in het oog springende kleur die je kan gebruiken voor je logo.

Goede kleur voor een logo-blauw

Fris en zakelijk is de uitstraling van een logo als deze blauw is gekleurd. Dit is ook de meest gebruikte kleur voor logo’s en straalt bovendien betrouwbaarheid uit.

Heb ik je met dit blog getriggerd en wil je toch is kijken of je huidige logo nog voldoet aan deze tijd of wil je een nieuw logo laten ontwerpen? Het bepalen van de kleur van een logo is een belangrijk gegeven. Daar naast zijn er nog een aantal aandachtspunten die komen kijken bij het ontwerpen van een professioneel logo. Ik wil ze graag met je doornemen. Neem vrijblijvend contact met mij op via de knop hier onder.

Chat openen
Hallo 👋
Kan ik je helpen?