Op zoek naar een nieuw logo?

De identiteit van uw bedrijf bestaat uit drie onderdelen namelijk gedrag, communicatie en design. Een logo is het eerste wat een potentiële klant ziet van uw bedrijf. Belangrijk dus om goed over het ontwerp van uw logo na te denken. Wat zijn de mogelijkheden en hoe kan ik jou helpen om die unieke uitstraling van je bedrijf te verwezenlijken.

Illustrator en logo ontwerper Bram Donker

Logo ontwerp kosten en mogelijkheden

Waar moet ik op letten bij een nieuw logo ontwerp?

  • Opbouw

    Een logo bestaat vaak uit een beeldmerk en een bedrijfsnaam. Deze kunnen ook afzonderlijk gebruikt worden. Je kan er ook voor kiezen om de naam in het beeldmerk te verwerken. Een typografisch logo behoort ook tot de mogelijkheden. De naam van het bedrijf is dan het logo zelf. Denk dan bijvoorbeeld aan Google.

  • Kleur

    Is de kleur van het logo belangrijk? Rood schreeuwt om aandacht en wordt vaak gebruikt in de voedselindustrie. Denk dan aan McDonald's en Coca Cola. Groen geeft een rustige uitstraling en zal meer gebruikt worden door bedrijven die met gezondheid en natuur te maken hebben. Zo heeft iedere kleur wel een betekenis en een effect op de kijker.

  • Uniekheid

    Op internet zijn veel logo ontwerpers te vinden. Om een uniek logo te ontwerpen is er veel denkwerk nodig en, wat ik het leukste vind, zullen er een aantal schetsen gemaakt moeten worden. Deze schetsen vormen de basis voor de uitwerking van het logo in illustrator. Let op dat je niet zwicht voor de snelle goedkope logo makers. Het kan zo maar zijn dat je daar gekochte logo ook door andere bedrijven gebruikt wordt.