Logo laten maken voor je bedrijf?


De identiteit van uw bedrijf bestaat uit drie onderdelen namelijk gedrag, communicatie en design. Een logo is het eerste wat een potentiële klant ziet van uw bedrijf. Belangrijk dus om goed over het ontwerp van uw logo na te denken. Wat zijn de mogelijkheden en hoe kan ik jou helpen om die unieke uitstraling van je bedrijf te verwezenlijken.

Illustrator en logo ontwerper Bram Donker

Waar moet ik op letten bij een nieuw logo ontwerp?

 • Opbouw

  Een logo bestaat vaak uit een beeldmerk en een bedrijfsnaam. Deze kunnen ook afzonderlijk gebruikt worden. Je kunt er ook voor kiezen om de naam in het beeldmerk te verwerken. Een typografisch logo behoort ook tot de mogelijkheden. De naam van het bedrijf is dan het logo zelf. Denk dan bijvoorbeeld aan Google.

 • Kleur

  Is de kleur van het logo belangrijk? Rood schreeuwt om aandacht en wordt vaak gebruikt in de voedselindustrie. Denk dan aan McDonald's en Coca Cola. Groen geeft een rustige uitstraling en zal meer gebruikt worden door bedrijven die met gezondheid en natuur te maken hebben. Zo heeft iedere kleur wel een betekenis en een effect op de kijker.

 • Uniekheid

  Op internet zijn veel logo ontwerpers te vinden. Om een uniek logo te ontwerpen is er veel denkwerk nodig en, wat ik het leukste vind, zullen er een aantal schetsen gemaakt moeten worden. Deze schetsen vormen de basis voor de uitwerking van het logo in illustrator. Let op dat je niet zwicht voor de snelle goedkope logo makers. Het kan zo maar zijn dat je daar gekochte logo ook door andere bedrijven gebruikt wordt.

Welke bestandstypen krijg ik aangeleverd?

Om een logo op web en print toe te passen zijn er verschillende bestandstypen nodig. De volgende bestanden lever ik aan. Kijk hier onder bij welke toepassingen de bestanden worden gebruikt.

PNG bestanden hebben een transparante achtergrond en kunnen dus over achtergronden geplaatst worden. Ideaal voor gebruik op ​social media en websites

 Transparante achtergrond

 Social media en website

EPS bestanden zijn vector bestanden en dus schaalbaar. De kwaliteit blijft gewaarborgd als het logo vergroot wordt voor bijvoorbeeld op ​drukwerk​ zoals een poster of als reclame op een vrachtwagen. EPS bestanden zijn alleen te bewerken met grafische ontwerp software

Drukwerk

AI is het Adobe Illustrator bestand en dit is het programma waar ik in werk. Het is een zogenaamd vector programma. Een logo of illustratie gemaakt in Illustrator  is opgebouwd uit zogenaamde vectoren. Dit betekent dat het onbeperkt vergroot of verkleind kan worden zonder verlies van kwaliteit. 

● Logo’s

● Drukwerk

PDF bestanden zijn universeel te gebruiken op allerlei platformen en wordt hoofdzakelijk ingezet bij drukwerk.

Mailing
Drukwerk

SVG bestanden zijn vectorbestanden die onbeperkt vergroot of verkleind kunnen worden. Goed te gebruiken op websites.

Logo’s

Icon’s

Hoe ga ik te werk?

 • Zijn we een match?

  Het is belangrijk dat we elkaar goed leren kennen. We gaan namelijk samenwerken om voor jou dat perfecte logo te maken.

 • Wat vind je mooi?

  Ik ben heel benieuwd of je al ideeën of voorbeelden hebt. In deze fase mag je me overstelpen met whatsapp berichten. Kleuren, voorwerpen en alles wat je maar mooi vind.

 • Wat vind je van deze schets?

  Als ik een goed beeld heb gekregen van wat jij verwacht van een logo dan ga ik schetsen. Deze schetsen zal ik met je delen en ik zal je vragen om mij feedback te geven.

 • Wat vind je van de eerste, in Illustrator uitgewerkte, versies?

  Als je een van de schetsen ziet zitten dan ga ik voor je aan de slag in Illustrator.

Hoe ga ik te werk?

 • Zijn we al op de goede weg?

  Belangrijk is dat je helemaal blij van je nieuwe logo wordt. Heb je dit gevoel dan gaan we naar de volgende stap. Heb je het gevoel nog niet dan gaan we toch gewoon terug naar de derde stap.

 • Waar ga je je logo gebruiken?

  In deze fase ga ik van je nieuwe logo meerdere versies maken. Denk dan aan een versie voor op een donkere en een versie voor op een lichte achtergrond maar ook bijvoorbeeld aan een los beeldmerk.

 • Zijn de logo bestanden goed aangeleverd?

  Je krijgt van mij een zip bestand. Dit bestand bevat naast het originele Illustrator bestand ook alle versies die jij nodig gaat hebben voor je bedrijf.

 • Ben je helemaal tevreden?

  Dan stuur ik je de factuur en als je nog vragen hebt dan kan je altijd bij mij terecht.

Wat kost het om een logo te laten ontwerpen?

Wanneer je op zoek bent naar een professioneel en uniek logo voor je bedrijf dan is de prijs afhankelijk van een aantal factoren zoals het type logo en de kleuren. Vul vrijblijvend het contactformulier in als je meer wilt weten over wat ik voor een logo-ontwerp vraag en hoe het verder in zijn werk gaat om voor jou bedrijf het perfecte logo te maken.