Kan ik van een schets een illustratie laten maken? Dat was de vraag van een projectleider die naar mij toe was gekomen. Zij was namelijk op zoek naar een illustratie bij haar blog. Het blog gaat over de zorg en hoe je daar als patiënt de weg kan kwijt raken. Zij wilde daar graag een illustratie bij om mensen echt een beeld te geven van het verhaal wat ze wilde vertellen. Met een illustratie kun je een tekst namelijk verduidelijken en tot leven laten komen.

Wat ik fijn vond, was dat deze klant zelf al een schets had gemaakt. Ze had hier precies laten zien wat ze in haar hoofd had. Dit gaf mij gelijk een goed beeld van hoe de tekening er uit moest komen te zien. Aan mij de taak om haar schets om te zetten in een illustratie die perfect past bij haar blog en die haar echt het gevoel geeft dat het past bij het verhaal.

De schets van de klant  en de eerste schets uit mijn hand
Schetsen

Aan de hand van deze schets ben ik zelf gaan tekenen. Ik heb de projectleider meegenomen in het proces, waarbij ik haar regelmatig om input en feedback heb gevraagd. Tijdens ons contact werden de kleuren en de stijl van de illustratie besproken. Ook het gevoel dat de illustratie moest uitstralen was voor dit blog heel erg belangrijk.

Illustratie lineaire zorgverlening
Lineaire zorgverlening

Heb jij ook een plaatje in je hoofd voor een verhaal dat je wil vertellen in je blog of ergens anders? Neem dan contact met mij op om te weten wat ik voor jou kan betekenen. Dit kan via:

bram@thebaldguy.nl of 06 – 21 95 18 45.

Wil je eerst meer informatie? Lees dan hier meer over illustraties laten maken.

Chat openen
Hallo 👋
Kan ik je helpen?